Molimo pomaknite stranicu prema gore ili dolje

Vrijeme čitanja: 2 minute

Gurmanska jela kod kuće

Uz Miele Dialog pećnicu sofisticirane zabave postaju mačji kašalj

Pripremite gurmansku večeru bez žrtvovanja vremena za druženje s gostima! Uz Dialog pećnicu, Miele pruža neprofesionalnim kuharima kućanski aparat koji unosi revoluciju u umijeće kuhanja.

Može li se filet bakalara savršeno ispeći u velikom bloku leda? Na sajmu potrošačke elektronike IFA 2017. g. Miele je unio dašak magije svojom prezentacijom novog premium proizvoda, Dialog pećnice. Riba u bloku leda postigla je pravu temperaturu i konzistentnost koje se ne bi posramila ni predjela u nagrađivanim restoranima – sve to bez topljenja leda u pećnici. Vrhunski kuhari održali su demonstracije ove kulinarske magije uživo na brojnim događanjima u Berlinu i tako oduševili posjetitelje, uključujući međunarodne gastronomske stručnjake, predstavnike medija i utjecajne osobe gastronomske scene.

Tehnologija i inovacije: kako funkcionira Miele Dialog pećnica?

Pokus s blokom leda može se doimati kao mađioničarski trik, no tajna uređaja leži u preciznoj tehnologiji i inovativnim značajkama. Što Miele Dialog pećnica s tehnologijom M Chef zapravo radi? Uređaj ima dvije napredne antene koje emitiraju preciznu količinu elektromagnetskih valova kako bi se osiguralo da se hrana savršeno ispeče. Uređaj istovremeno mjeri koliko je emitirane energije hrana upila i zatim u skladu s time podešava intenzitet energije koju emitira. Između Dialog pećnice i hrane koja se priprema odvija se neprekidna izravna komunikacija. Revolucionarno je svojstvo da za razliku od klasične pećnice koja polako prenosi toplinu izvana prema unutra, Dialog pećnica kuha hranu u cijelosti. Stoga će primjerice odrezak biti ujednačene ružičaste boje od ruba do središta.

Što ova revolucionarna tehnologija donosi za ljude koji kuhaju kod kuće?

Inovacije u pripremi hrane, jednostavnost, uštedu vremena i sjajne rezultate. Ako želite pripremiti janjeći but i poslužiti ga sa zelenim šparogama i narezanim krumpirima, više ne morate balansirati između razgovora s gostima, pripreme ukusnog, al dente priloga i savršeno pečenog komada mesa. Dialog pećnica omogućuje vam da u jednom limu za pečenje pripremate nekoliko sastojaka različitog vremena pečenja. U našem primjeru šparoge ostaju čvrste, meso je meko i sočno, a sve je spremno do 70 % brže nego u klasičnoj pećnici.

Ljubitelji finih pekarskih proizvoda i elegantnih deserta obožavat će Miele Dialog pećnicu. Za pripremu souffléa, francuskih makarona ili klasičnog cheesecakea obično je potrebno mnogo strpljenja i dara za pravilno tempiranje. No tehnologija M Chef sada pruža pravu količinu energije za osjetljive vrste tijesta i krema kako bi se dobili savršeni rezultati.

Ako volite biti spontani u pripremi jela za zabave i upotrebljavati zamrznute kolače i druge sastojke, oduševit će vas što Dialog pećnica može jednoliko odmrznuti kolač od ruba do središta za samo 30 minuta. Isto vrijedi i za druga smrznuta jela i smrznutu ribu.

M Chef podiže kuhanje na posve novu razinu

Revolucionarna metoda kuhanja M Chef posebno je osmišljena za potrebe kuhanja kod kuće. Dialog pećnica idealna je za amaterske kuhare zainteresirane za kulinarsko eksperimentiranje i osobe koje vole organizirati druženja, ali žele pomoć pametnog tehničkog pomagala kad pripremaju posebno zahtjevna jela.


Autor: Jessica Seiffert
Fotografije: Miele