Helena Rizzo

Očekuju nas priče, koje tek treba otkriti

Za svjetski poznatog chefa Helenu Rizzo, ako želite biti kreativni, morate biti otvoreni prema svijetu i uvijek se željeti usavršavati. Vjeruje da se inspiracija može pronaći bilo gdje samo ako se pažljivo gleda.

Čime kuha

Inovativne funkcije

Pećnica

Napredno kuhanje

Dialog pećnica

Najpametnije kuhanje

Indukcijska ploča za kuhanje

„Vjerujem da se može učiniti nešto izuzetno, radeći ono što volite i sa srcem.“

Helena Rizzo, svjetski renomirani chef

Helenin restoran „MANÍ“ u Sao Paulu fokusiran je na spoj brazilske i europske kuhinje. Svojom kreativnom fuzijom ovih raznovrsnih kultura i iskustava slijedi svoju strast u namjeri da uvijek nanovo oduševi svoje goste.

 

  

Nadahnuta svijetom

„Može me nadahnuti sastojak ili putovanje. No mogu čitati knjigu u kojoj piše nešto zanimljivo – i to me potakne na ideju o jelu.“

Helena je oduvijek željela vidjeti svijet, naučiti nove stvari i pronaći izuzetnu ljubav u svom životu. Kao netko tko gotovo svugdje prepoznaje prirodne ljepote, vodila je svoj put od studija arhitekture preko manekenstva do svoje najveće strasti – kuhanja. Brazilka je živjela i radila u različitim europskim gradovima i tamo učila od najboljih – i to ne samo u kuhinji, već i u životu.

„Čvrsto vjerujem u to … da zajedno možemo stvoriti divne stvari.“

Susret chef kuhara i umjetnika

Helena i Azuma

Kao osoba koja crpi inspiraciju iz različitih kultura, Helena također smatra da su Japan i japanska kuhinja fascinantni – a rad cvjetnog umjetnika Azume Makota za nju ima „isti onaj isti fokus koji ima japanska kuhinja.“ Vrhunska kuharica bila je oduševljena, kako Makoto može uhvatiti prirodnu ljepotu cvijeća zamrzavanjem. Njihovom suradnjom željela je stvoriti jelo, koje zadržava trenutak, kratko zaustavlja stvarnost i stoga poziva na doživljavanje izvanrednog.

 

Kada je tajming sve: pećnice Generacije 7000

Kod kuhanja, vrijeme je odlučujući faktor. Bilo da je riječ o vremenu potrebnom sastojku za kuhanje, ili se isti kuha, ili o vremenu kada gost čeka svoje jelo – tajming uvijek mora odgovarati. Stoga je Helena bila toliko impresionirana pećnicama Generacije 7000. Konačno, u potpunosti se može osloniti na inovativnu tehnologiju uređaja koja osigurava stalno savršene rezultate – i tako omogućuje oslobađanje njene kreativnosti. U isto vrijeme, ona se može koncentrirati na umjetničke aspekte svoga jela i rasporediti boje na takav način da savršeno kombinira svoj rad s Makotovim – a da istovremeno stvara tome kontrast.

 

 

Nadahnuta bojama Makotovog rada, Helena prvo stvara riblje jelo s pećnicama Generacije 7000 – sastavljanje boja i sastojaka: sa slatkim krumpirom, kiselom cvjetačom, tikvicama i hrskavim češnjakom. Kao drugo jelo odabrala je patku i kombinirala je s radičem, lukom i borovnicama. Pri tome je sastojke oko mesa složila u obliku peradi, kako bi istaknula veliku slobodu koju bi svi trebali osjetiti tijekom kuhanja.

 

„Smatram da nam kuhanje s takvim kuhinjskim tehnologijama daje novi osjećaj samopouzdanja. Po mom mišljenju, danas svatko može vrlo dobro kuhati s navedenima. Zaista svatko.“

 

Vi ste na redu

Priprema, pozor, kuhaj!

Pročitajte više

Kyle Connaughton

Pobjednik „Asia's Best Restaurant“ 2015. – 2018., uvijek daje svojim jelima novi ritam.

Azuma Makoto

Svjetski poznat umjetnik cvijećem iz Japana nadahnuo je naša tri chefa da kreiraju neobično.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu je chef s Michelin zvjezdicom s jedinstvenim stilom kuhanja i neobičnom životnom pričom.

Otkrijte novi svijet kuhanja s Generacijom 7000 pećnica, indukcijskih ploča za kuhanje, aparata za kavu i još mnogo više.

Miele. Kvaliteta ispred svog vremena

Na vrh stranice