Miele

Kyle ConnaughtonIzraziti trenutak

Iako je vrhunski kuhar s 3 Michelinove zvijezde, Kyle Connaughton je vrlo pristupačan. On voli vrtlarstvo, kuha zato što voli razveseliti druge i beskrajno je fasciniran japanskom kuhinjom. Za njega, živjeti život koji nadilazi sve do sada viđeno znači nikada se ne odmarati od vlastitog uspjeha.

„Život je prekratak kako biste ostali u svojoj ugodnoj zoni. Trebali biste si uvijek ponovo postaviti izazove.“
Kyle ConnaughtonVrhunski kuhar s 3 Michelin zvijezde

Kao vlasnik i glavni kuhar restorana „Single Thread“ u okrugu Sonoma u Kaliforniji, Kyle se posvećuje svojim sastojcima – od njihovog izvora pa sve do prezentacije na tanjuru. Na svojoj farmi veličine 2 hektara, sadi povrće koje nakon žetve koristi svježe u svojoj kuhinji. Tako se posvećuje trenutku i pomoću svojih kreacija stvara vezu sa mjestom i vremenom za svoje goste.

Kalifornija susreće Japan

„Pri posluživanju ili za precizni rad u kuhinji koristim samo štapiće, jer volim njihov prirodni ritam, njihov tok. Općenito koristim samo nekoliko vrlo kvalitetnih i vrlo funkcionalnih alata za kuhanje.“

Svoju ljubav prema japanskoj kulturi Kyle je otkrio već sa 9 godina, kada je svog oca redovito pratio na poslovnim putovanjima preko Tihog oceana na daleke otoke. Obojica su često jeli u japanskim restoranima u Los Angelesu i često putovali u Japan, kako bi bolje upoznali kulturu i kuhinju te zemlje. Nadahnut ovim iskustvima Kyle je započeo svoju karijeru u japanskim restoranima, pohađao je jednu od najpoznatijih japanskih kuharskih škola, te je svoju izobrazbu završio u Japanu, prije no što se u konačnici preselio u Hokkaido.

„Uvijek smo u potrazi za sljedećim velikim kreativnim novitetom – što je inovativno? Što možemo stvoriti, a da to još nitko nikada prije nije vidio?“

Kyle i Azuma

Njihova bliska povezanost s prirodom i japanskom kulturom samo su dva razloga zbog kojih su Kyle i umjetnik cvijeća Azuma Makoto odmah razumjeli jedno drugo. „Surađivati s drugim umjetnicima i umjetničkim obrtnicima za nas je kuhare toliko nadahnjujuće“, kaže Kyle. „Postoji toliko paralela između Azuminog cvjetnog i našeg kulinarskog svijeta.“

Decentna elegancija – Raditi s kombiniranom parnom pećnicom

Inspiriran kombiniranom parnom pećnicom odabrao je dva jednostavna sastojka i od toga je stvorio nešto izvanredno. Tako je Kyle objedinio najrazličitije vrste povrća i sa svjesnom spretnošću kombinirao ih sa savršenim komadom ribe. Genijalno jednostavno, ali vrlo posebno jelo.

Saznajte više o kombiniranoj parnoj pećnici

Umak od svilenog tofua, avokada i začinskog bilja stvara osnovicu koja međusobno kombinira različite vrste povrća i ribu. Kyle se usredotočuje na preciznu pripremu svakog sastojka te je na taj način siguran da su sve različite arome savršeno međusobno usklađene.

Zadržati trenutak – rad s indukcijskom pločom za kuhanjepunom površinom

„Ono što mi je na ovoj indukcijskoj ploči za kuhanje odlično jest, što se istovremeno može raditi toliko različitih stvari. Do sada nam tehnologija nije dopuštala da se krećemo s takvom elegancijom i takvim protokom u kuhinji – a upravo to tražimo mi kuhari“, pojašnjava Kyle. Rezultat je zadržavanje trenutka dana, ono najbolje što sezona nudi, podijeljeno na više manjih jela. Kreacija kod koje se osjeti svaka pojedina aroma te je svaki element precizno pripremljen i umjetnički prezentiran.“

Saznajte više o indukcijskoj ploči

„Postoji japanska izreka koja znači „Kaizen“ i znači promjenu u pozitivnom smislu. Svaki dan razgovaramo o tome kako doista možemo učiniti razliku. Stoga nema odmora, nema odustajanja od nagona za otkrivanjem, nema zadovoljavanja s prosječnim i uvijek treba pokušati doći do sljedeće razine.“