Realni idealist

Realistischer Idealist

Realni idealist

Ovaj čovjek živi više života: Bio je muzičar i snimatelj, profesionalni igrač pokera i golfa. Danas, Dieter Meier, posjeduje stotinu konja za polo, osnivač i većinski vlasnik stočarskog biološkog uzgoja ovaca, sije i biološki uzgaja soju, lan i kukuruz te posjeduje biološki vinograd – u Argentini.

U Zürichu je vlasnik restorana "Bärengasse" i delikatesnog dućana u kojem prodaje svoje proizvode, te koji nosi naziv argentinskog vinograda: „Ojo de Agua“ (Oči vode).

„Čim nešto savršeno savladam, želim naučiti nešto novo.“ Meier sebe doživljava poput planinara: ovisan o osvajanju nepoznatih vrhova, kako bi otkrio nešto novo. "Ja sam idealist, dokle god si to mogu priuštiti. I pazim na to da idealist u meni ne ubije realista u pojam."

S naglaskom na kombinaciju vinarstva i ekologije, čime se poštuje priroda i kultivira proizvod, u argentinskoj regiji Alto Agrelo proizvodi jedinstveno vino Region Mendoza iz sorti grožđa Malbec i Cabernet-Sauvignon. "Užitak je raditi" glasi njegov slogan. Uživati može samo onaj koji razumije i prepoznaje. To se odnosi i na skladbe Beethovena, kao i na vino, koje ima okus na grožđe, svježe voće s daškom drvene note.

Alto Agrelo je najbolji područje za vinarstvo u Medonzi. Mnogi veliki proizvođači kupuju upravo ovdje vino i imaju svoja sjedišta na tom području. Suha ali mineralima bogata tla nastala kao posljedica su topljenja ledenih kapa u Andama.

Topljena voda povećava razinu rijeka i jezera, te mora u okolini, čime vinari navodnjavaju svoje vinograde. Bez navodnjavanja u ovom se području ne bi moglo puno toga uzgojiti. Vlažnost je ta koja osigurava uobičajenu kvalitetu grožđa.

U međuvremenu se u Njemačkoj mogu kupiti Bio-crvena vina godine 2009. od Dietera Meiera: „Puro Corte“, „Puro Corte d’Oro“ i „Puro Malbec“.

Više na www.ojodevino.com/.

Tekst: Rainer Meier