Kuhajte s ljubavlju

Aus Liebe gekocht

Kuhajte s ljubavlju

Čeznete za lijepom večerom u dvoje? S jednostavnim i rafiniranim receptima opuštenom Tête-à-Tête ne stoji ništa na putu.

Nije potrebna velika filozofija, da biste otkrili za što se u životu isplati mukotropna svakodnevica. To se posebno odnosi na one ne svakodnevne, velike, slavljeničke trenutke. Onda kada oči zasjaje, kada se svjetlo priguši, kada je rutini zabranjen ulazak, kada počinje kroz prostorije strujati veselje i uživanje, u tom trenutku je naše postojanje u svakom trenutku tih sati najbliže sreći.

Sada dolazi loša vijest: Trenuci, koje opisujemo, danas su rijetki. A dobra je: To vrijeme možemo sami osmisliti – primjerice da bismo ljudima koje volimo pokazali koliko nam je do njih stalo. Njega ili nju iznenadite ekskluzivnim, svečanim jelovnikom.

Objed za dvoje spravljen s ljubavlju jedan je od naljepših poklona koje si Vaš partner – ili Vi osobno – možete zamisliti: Jer u tom trenutku si uzimate vrijeme za Vas dvoje, uživate u svakom trenutku, i ono MI opet dolazi u prvi plan – svakodnevica odlazi daleko od nas, i teško pronalazi put natrag.

Ukoliko sada imate volje za svečanim Tête-à-Tête: Krem juha od avokada i korijandera sa škampima, tatar od lososa s krašuljicom, tortice od heljde s janjetinom ili klafuti s malinama toliko su ukusni kao što i izgledaju, a njihova priprema je vrlo jednostavna. Sastojci odgovaraju količini za dvije osobe.

Želimo Vam dobar tek. Vama oboje, naravno!

Tekst: Hans Kantereit