Traper

Traper, osim u obliku radne odjeće, danas nalazimo u obliku hlača, suknji, torbi, košulja, jakni i brojnih drugih primjena. Osnova za proizvodnju traperica je pamuk. Takozvanim spajanjem vlakana različitih boja (poput plave i bijele) nastaje poseban izgled trapera, pri čemu je materijal s jedne strane plavi, a s druge strane bijelkaste boje.

Pranje: U pravli se traper ne bi smio prati iznad 60 °C, rastezljivi traper do 30 °C, sa sredstvom za pranje osjetljivog rublja bez bjelila. Prije pranja izvrnite traper na drugu stranu kako se pri centrifugiranju ne bi oštetio. Traper se smije prati samo kod smanjenog broja okretaja centrifuge. Kako bi spriječili obojenje drugog tekstila, potrebno je izbjegavati mješanje robe ukoliko je traper novi. Za odgovarajuću njegu Miele nudi poseban traper-program, koji određuje optimalan ritam pranja, stanje vode i profil centrigufiranja obzirom na zahtjeve tekstila.
Rezultat: optimalan rezultat pranja, smanjeno gužvanje i maksimalna njega rublja.

Sušenje: Miele sušilice raspolažu posebnim programom za traper. Razvoj temperature kod ovog programa i specifične razine sušenja zaslužni su za savršen izgled Vašeg trapera nakon pranja.

Glačanje: Nije nužno potrebno glačati traper. Ali najbolji rezultat glačanja postići ćete s visokom temperaturom i puno pare.