Politika kupovine

Beschaffungspolitik

Tržišni uspjeh naših proizvoda usko je povezan sa kvalitetom i izravno sa našim ciljem, a koji je - kvalitetom opravdati povjerenje naših kupaca. Obzirom na narodnu i medunarodnu tržišnu konkurenciju kvaliteta je sve češce odlučujući čimbenik.

U okvirima naše poslovne strategije i sukladno sloganu tvrtke "Immer besser", tražimo suradnju s dobavljačima, kojima je kvaliteta jednako važna pri suradnji s jednom globalnom kompanijom u industriji kućanskih uređaja.

Nas obvezuje ispunjavanje očekivanja ne samo naših djelatnika i klijenata, već i naših dobavljača te javnosti. Odnos s našim dobavljačima je orijentiran na rad, pouzdanost i trajnost.

Preduvjeti su etablirani sustavi kontrole kvalitete prema normama DIN ISO 9000, ekološki osviješteno razmišljanje shodno normi DIN EN ISO 14001, poštivanje rokova isporuke i fleksibilnost prema našim potrebama kao i susretljivost prema inovacijama i podrška u razradi tehničkih rješenja.

Miele posluje s društvenom odgovornošću i etničkom korektnošću u skladu s normama SA 8000 koje se odnose na društvenu odgovornost (http://www.sa-intl.org), stoga od svojih dobavljača očekuje istovjetno poslovanje. Standard ima više područja primjene koji se odnose na internacionalno važeća ljudska prava uključujući propise Internacionalne organizacije za rad (ILO), po pitanju ljudskih prava Ujedinjenih naroda i prava djeteta.