Učinkovito, sigurno i efikasno

Svaki dan profitirajte s izvanrednim isplativim uređajima i sustavima iz linije Miele Professional. Svi proizvodi su temeljiti po pitanju rada i nježni prema materijalima. Kvalitetna konstrukcija ne zahtjeva velika održavanja i jamči dugoročnu vrijednost investicije. Učinkovita primjena vode i kemikalija smanjuje troškove rada.
Postupak za instrumentarij kritičan za pranje
Miele već desetljećima prednjači u razvoju uređaja za pranje i dezinfekciju te postupcima obrade za medicinske instrumente u kliničkom i bolničkom području primjene.
Osim raznovrsnih uređaja raznih veličina, Miele Professional nudi kompletna sistemska rješenja za strojnu obradu cjelokupnog instrumentarija: uređaja, pribora, postupke pranja – i kompletnu uslugu s opsežnim katalogom usluga.

Važan rezultat pouzdane i inovativne suradnje  s medicinarima, higijenskim stručnjacima i proizvođačima instrumenata je sistemsko rješenje za ciklus obrade instrumenata bez slabih točaka.
System4Med – sve na jednom mjestu
Sa sustavom System4Med Miele Professional nudi kompletan sustav za sigurnu i efikasnu obradu instrumenata u liječničkim ordinacijama, operacijskim centrima i klinikama. Budući da je razvijen na osnovi dugogodišnjeg iskustva i u suradnji sa stručnjacima iz prakse, System4Med ukupan ciklus obrade konzekventno dijeli na četiri stupnja: pranje/dezinficiranje, steriliziranje, dokumentiranje i garantiranje. Za svaki od ovih stupnjeva Miele Professional ima premne uređaje i softver, različit pribor kao i sveobuhvatnu uslugu. Budući da su sve komponente dostupne iz iste ruke, međusobno su savršeno usklađene. Rezultat je izrazito besprijekorna, prema materijalu nježna i gospodarski isplativa obrada. Optimiran je čak i administrativni napor, budući da je za ukupan pothvat – od tehnike uređaja pa do planiranja i financiranja – tvrtka Miele na raspolaganju kao kompetentan partner za kontakt.
System4Med u ZSVA
Pranje i dezinfekcija
Inovativni uređaji za pranje i dezinfekciju i sustavi s velikom komorom s individualno usklađenom opremom.

Sterilizacija
Učinkoviti veliki sterilizatori za brzu i sigurnu obradu instrumenata i tekstila.

Dokumentiranje
Pouzdani hardver i softver za zakonski priznate dokumentirane, neprekinute tokove procesa. 

Garancija
Vrhunska Miele kvaliteta kod savjetovanja, financiranja, usluge i validacije.
Segosoft
Individualne mogućnosti dokumentiranja

U okviru sustava System4Dent moguća su različita rješenja dokumentiranja ovisno o potrebama prakse i tehničkih uvjeta na licu mjesta. Jezgra dokumentacijskog sustava je softver Segosoft Miele Edition. Pažljivo usklađen sa primjenom u svakodnevnici, omogućava vam razumljivu, sigurnu od manipulacija i pravno priznatu dokumentaciju obrade instrumenata.

Segestoft Miele Edition 7

Kao jedini dokumentacijski softver u medicini, Segosoft Miele Edition 7, posjeduje certifikat njemačkog Savezni ured za sigurnost informativne tehnike (BSI) prema glavim kriterijima. Prvo je Segestoft bio uvršten diljem Europe kao aktivni medicinski proizvod u klasi IIb. Naime, softver nudi klijentima jedinstvenu servisnu uslugu sa svim popratnim nadogradnjama sustava, kompletnom tehničkom podrškom putem eMaila, telefona i održavanja na daljinu zahvaljujući suradnji s partnerskom kompanijom Comcotec.
Oznaka sterilno
Softver za označavanje sterilnih predmeta

S softver Segolabel Miele Edition omogućuje ispisivanke etiketa, kako bi se označili sterilni predmeti. Etikete se nakon sterilizacije izrađuju specijalnim pisačem i izražavaju broj šarže, datum izrade i datum isteka te ima odgovornog djelatnika u ordinaciji. Po želji se mogu unjeti informacije i sadržaju pakiranja. Oznaka preko bar koda kasnije omogućava bržu dodjelu procesnih podataka podatcima pacijenata – time onda i utvrđivanje instrumenata upotrebljenih za uspješnu sterilizaciju.
SegoAssign Plus
SegoAssign Plus omogućuje povezivanje Segesoft Miele Editon sa sustavom vođenja pacijenata te omogućuje jednostavno i brzo praćenje šarži pacijenata bez papira. SegoAssign Plus integrira se u sve sustave upravljanja ordinacijama i pacijentima putem Njemačkog saveza za dentalni softver (VDDS) preko standardiziranog VDDS-Media-sučelja.
U svakoj ordinaciji je moguće pregledati podatke jer su povezani preko softvera, pri čemu otvaranje SegoAssign Plus sučelja automatski preuzima podatke o pacijentima i njihovim terapijama. Učitavanjem etikete s bar kodom pomoću skenera, koja se nalazi na sterilnom predmetu, informacije o šarži povezuju se s pacijentom u obradi.
Takav direktan način raspoloživosti SegoAssign Plus digitalnih spisa o pacijentima i njihovim terapijama omogućuje direktan pristup podatcima o pacijentu i upotrebljenoj steriliziranoj šarži. U slučaju inspekcije ordinacije ili pravnih razmirica, može se prikazati uredna oprada instrumenata koji su korišteni pri obradi pacijenta.
NetBox.2
NetBox.2 je kompletan dokumentacijski sustav koji uključuje i predkonfigurirani softver. Sustav je preko sučelja povezan s uređajima za pranje i dezinfekciju. NetBox.2 sakuplja relevantne podatke odabranog programa za pranje i dezinfekciju. U normalnom načinu rada dokumentiranje se odvija sasvim automatski bez pristupa mreži. To znači da je sustav uvijek spreman za rad jer NetBox.2 je zaštićen od grešaka koji su posljedica korisnika. Procesni podatci pohranjuju se u pohrani, a moguće je pohraniti do 10.000 šarži. Nakon toga se podatci mogu arhivirati u mreži ili na mediju za prijenos podataka. U slučaju priključenja na mrežu moguće je upravljanje i kontrola preko računala. Uz novi dokumentaijski sustav ponuđen je i zaslon za vizualizaciju temperatur/vremenske krivulje te protokola ispiranja. Također je opcionalno ponuđen i čitač za bar kod, kako bi se šarže mogle brzo i sigurno identificirati. Korisnik može uz navedeno osloboditi ili zaključati sadržaj šarži (nakon završetka procesa).
Kao opcija na raspolaganju stoji sustav dokumentiranja procesa kao softversko rješenje, za instalaciju na računalu koje podržava Windows sustav.
Specijalist u higijeni PG 8057 U TD
Perilice posuđa HYGIENE i HYGIENEplus s priključcima na svježu vodu ostvaruju optimalne rezultate pranja i s varioTD programom za dezinfekciju (samo kod modela HYGIENEplus) ispunjavaju zahtjeve za higijenom u osjetljivim područjima. S rastućim životnim vijekom ljudi, povećava se i broj ljudi s kroničnim bolestima i slabim imunitetom s posljedicama multi-morbiliteta i potrebe za brigom starijih i nemoćnih ljudi. S time rastu i zahtjevi na higiniju pri obradi posuđa. Pogotovo je u domovima za starije i nemoćne osobe pojava infekcija uzrokovanih salmonelom nepoželjna. Također i opasnost od raznih novih bakterija koje u se razvile u posljednih nekoliko godina. Na temelju izvanrednih higijenskih zahtjeva je posebno smislen odabir Miele perilica posuđa sa dovodom svježe vode i program dezinfekcije.
Miele perilica posuđa PG 8057 TD U ima mogućnost na temelju svoje izvedbe i materijala od kojih je izrađena provoditi programe za pranje pri visokim temperaturama. Uređaj raspolaže termičkim programom za dezinfekciju koji omogućuje uništavanje svih bakterija i virusa uključujući HBV i HIV.
Program čišćenja i dezinfekcije Vario TD
Nakon intenzivnog ispiranja slijedi faza čišćenja pri temperaturama do 55 °C i vremenom zadržavanja 5 minuta. Završetak programa odvija se kod termičke dezinfekcije pri 90 °C i 5 minuta zadražavanja na toj temperaturi. Vario TD program ispunjava zahtjeve ISO 15883 za priremu termo-stabilnih instrumenata.
Za pranje i obradu mop krpa
Područja primjene, higijeksne i spremne krpe
Mop krpa koja je odmah navlažena sredstvom za čišćenje, vadi se direktno iz perilice i pakira se u kutiju za kolica za čišćenje. Tako se mop krpa odmah može upotrijebiti, zahvaljujući snazi pranja. Više nije potrebno potapanje u vodu za pranje ni dodatno cijeđenje.
- Poboljšan standard higijene
- Smanjenja potrošnja sredstva za pranje
- Veliki standard pranja
- Ušteda vremena i troškova
Za pranje i obradu krpa
Pranje i obrada krpa sa sredstvima za dezinfekciju ili pranje u jednom koraku.
- Brzo ponovno korištenje krpa
- Poboljšani standard kvalitete
- Ušteda sredstva za pranje
- Veća snaga pranja / velike uštede vremena
Vrijedi samo za NjemačkuOprema ovisna o modelu – kao primjer, informativno