Podaci i činjenice

Kompanija

Miele & Cie. KG je osnovan 1899 godine kao privatna tvrtka obitelji Miele (51 posto) i Zinkann (49 posto). Glavno sjedište nalazi se u Gütersloh.

Na ključne činjenice

Filozofija

Miele je neovisna obiteljska kompanija s velikim naglaskom na kvalitetu i vodstvo u tehnološkom razvoju svoje branše. Miele je vrlo korektan u odnosu sa poslovnim parterima, struktura kompanije orijentirana je prema zaposleniku kao i kontinuitetu poboljšanja vrijednosti, ciljeva i vodstva.

Uprava

Miele & Cie. Uprava KG sastoji se od pet voditelja istih ovlasti: Dr. Markus Miele (Izvršni Direktor i suvlasnik), Dr. Stefan Breit (Tehnologija), Dr. Axel Kniehl (Marketing & Prodaja), Rebecca Steinhage (Ljudski resursi i korporativni poslovi), Dr. Reinhard Zinkann (Izvršni Direktor i suvlasnik) i Olaf Bartsch (Financije & Administracija).

Zaposlenici

Miele zapošljava 23.300 zaposlenika diljem svijeta, od tog broja 11.900 je u Njemačkoj.

Poslovni razvoj

U poslovnoj godini 2022. tvrtka je ostvarila prodaju od 5,43 milijarde eura. Navedeno odgovara povećanju od 591,0 milijuna eura odnosno 12,2 %. U Njemačkoj, promet je iznosio 1,47 milijardu eura.

Održivost

Održivo poslovanje temelji se na vrijednostima i tradiciji tvrtke i osnova je za dugoracan uspjeh tvrtke. Miele je clan UN organizacije Global Compact, koja se bavi održivim razvojem i potpisnik je ugovora „Diversity Charter“. Svake dvije godine Miele objavljuje izvješce o održivosti.

Održivost

Povijest

Kompanija je osnovana 1899 godine od Carl Miele i Reinhard Zinkann kao tvornica za proizvodnju centrifuga, medutim kroz povijest prisutni su u poljoprivrednom sektoru, u mljekarstvu, u bijeloj tehnici, te proizvodnji bicikala i automobila. Danas se tvrtka fokusira na zahtjeve globalne kvalitete i tehnološkog razvoja kucanskih i profesionalnih uredaja.

Na Kronike