Podaci i činjenice

Kompanija

Miele & Cie. KG je osnovan 1899 godine kao privatna tvrtka obitelji Miele (51 posto) i Zinkann (49 posto). Glavno sjedište nalazi se u Gütersloh.

Na ključne činjenice

Filozofija

Miele je neovisna obiteljska kompanija s velikim naglaskom na kvalitetu i vodstvo u tehnološkom razvoju svoje branše. Miele je vrlo korektan u odnosu sa poslovnim parterima, struktura kompanije orijentirana je prema zaposleniku kao i kontinuitetu poboljšanja vrijednosti, ciljeva i vodstva.

Uprava

Miele & Cie. Uprava KG sastoji se od pet voditelja istih ovlasti: Olaf Bartsch (Voditelj odjela za financije i glavno upravljanje), Dr. Stefan Breit (Voditelj odjela za tehnologiju), Dr. Axel Kniehl (Voditelj odjela za marketing i prodaju), kao i Dr. Markus Miele i Dr. Reinhard Zinkann (Generalni direktori).

Zaposlenici

Miele zapošljava 20.944 zaposlenika diljem svijeta, od tog broja 11.066 je u Njemačkoj.

Poslovni razvoj

In the 2020 financial year the company achieved sales of € 4.5 bn. This corresponds to an increase of
€ 276,6 m, or 6.5%. In Germany, turnover was € 1.33 bn. 

Održivost

Održivo poslovanje temelji se na vrijednostima i tradiciji tvrtke i osnova je za dugoracan uspjeh tvrtke. Miele je clan UN organizacije Global Compact, koja se bavi održivim razvojem i potpisnik je ugovora „Charta der Vielfalt“. Svake dvije godine Miele objavljuje izvješce o održivosti. Daljnje informacije o održivosti tvrtke Miele pronaci cete ovdje.

Preuzmite Održivost

Povijest

Kompanija je osnovana 1899 godine od Carl Miele i Reinhard Zinkann kao tvornica za proizvodnju centrifuga, medutim kroz povijest prisutni su u poljoprivrednom sektoru, u mljekarstvu, u bijeloj tehnici, te proizvodnji bicikala i automobila. Danas se tvrtka fokusira na zahtjeve globalne kvalitete i tehnološkog razvoja kucanskih i profesionalnih uredaja.