Podaci i činjenice

Miele-Eingangsbereich

O Miele


Miele je svjetski proizvodac kucanskih uredaja premium klase za kuhinju, njegu rublja i podova. Ovdje se ubrajaju perilice posuda, perilice i sušilice rublja za svakodnevnu kucnu i profesionalnu primjenu ali i uredaji za pripremu medicinskih instrumenata i za potrebe laboratorija ("Miele Professional"). Preko vlastitih podružnica ili partnera, Miele je prisutan u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Kompanija

Miele & Cie. KG je osnovan 1899 godine kao privatna tvrtka obitelji Miele (51 posto) i Zinkann (49 posto). Glavno sjedište nalazi se u Gütersloh.

Na ključne činjenice

Filozofija

Miele je neovisna obiteljska kompanija s velikim naglaskom na kvalitetu i vodstvo u tehnološkom razvoju svoje branše. Miele je vrlo korektan u odnosu sa poslovnim parterima, struktura kompanije orijentirana je prema zaposleniku kao i kontinuitetu poboljšanja vrijednosti, ciljeva i vodstva.

Uprava

Miele & Cie. Uprava KG sastoji se od pet voditelja istih ovlasti: Olaf Bartsch (Voditelj odjela za financije i glavno upravljanje), Dr. Stefan Breit (Voditelj odjela za tehnologiju), Dr. Axel Kniehl (Voditelj odjela za marketing i prodaju), kao i Dr. Markus Miele i Dr. Reinhard Zinkann (Generalni direktori).

Zaposlenici

Globalno tvrtka Miele zapošljava 20 098 osoba, od kojih 11 225 u Njemačkoj.

Poslovni razvoj

Tijekom poslovne godine 2017/2018, koja je završila 30.lipnja, 2018. godine, tvrtka je postigla promet od 4,1 mlrd €. To odgovara povećanju od 167 mil € ili 4,3 posto. Na domaćem, njemačkom tržištu kompanija je dostigla 1.21 mlrd eura (plus 2.4 posto). 

Održivost

Održivo poslovanje temelji se na vrijednostima i tradiciji tvrtke i osnova je za dugoracan uspjeh tvrtke. Miele je clan UN organizacije Global Compact, koja se bavi održivim razvojem i potpisnik je ugovora „Charta der Vielfalt“. Svake dvije godine Miele objavljuje izvješce o održivosti. Daljnje informacije o održivosti tvrtke Miele pronaci cete ovdje.

Preuzmite Održivost

Povijest

Kompanija je osnovana 1899 godine od Carl Miele i Reinhard Zinkann kao tvornica za proizvodnju centrifuga, medutim kroz povijest prisutni su u poljoprivrednom sektoru, u mljekarstvu, u bijeloj tehnici, te proizvodnji bicikala i automobila. Danas se tvrtka fokusira na zahtjeve globalne kvalitete i tehnološkog razvoja kucanskih i profesionalnih uredaja.

Ansprechpartner

Osoba za kontakt

Ako imate pitanja ili želje, nazovite nas ili pošaljite e-mail. Rado ćemo Vam pomoći.

Saznajte više