Molimo pomaknite stranicu prema gore ili dolje

Kako se ljubav prema kavi poslužuje u šalici

Strast prema kavi Matthiasa Petersa urodila je novom mješavinom kave.

Matthias Peters ne može zamisliti dan bez kave. Srećom ni ne mora – s novim Miele Black Edition N°1 osmislio je mješavinu kave koja mu uvijek odgovara.

Matthias Peters ne može zamisliti dan bez kave. Svako jutro započinje šalicom tamnog nektara. Koji je njegovi krajnji cilj? Čisti užitak! Kao rukovodeći direktor pržionice kave Vollmer Privatrösterei, svoju osobnu strast prema kavi nosi sa sobom na posao. U potrazi za novom mješavinom kave, tražio je savršenu zaokruženost – sortu koja će biti jednako dobrog okusa kao espresso, café crème ili latte macchiato.

Tako je počeo istraživati i isprobavati. I onda je nastavio istraživati. Miješao je različite sorte, isprobavao različite vrste pržene kave, isprobavao opet i opet – i nastavio mijenjati recept dok nije bio zadovoljan. Odnio je svoju mješavinu kave u Miele, gdje su bili zadovoljni njegovim proizvodom. Ali Peters smatra da je savršena kava puno više od originalne mješavine kave. Također zahtijeva jako puno vremena i pažnje. Kada je osvojio naklonost Mielea, ponovno je stavio svoju kavu u aparate i nastavio s degustacijama u potrazi za najboljim rezultatom. Danas ovaj stručnjak za suptilne nijanse kave proizvodi mješavinu Miele Black Edition N°1 u svojoj pržionici.

Jako oprezno prži zrna kava, samo 20 minuta, što je dovoljno da se otvore i puste svoju aromu. Matthias Peters brine i za okoliš, tako da upotrebljava samo organsku kavu pravedne trgovine. Istinski vjeruje da se njegova ljubav prema kavi može osjetiti na nepcu.

Autor: Maria Berentzen
Video: © Miele