Jedite bobičasto voće!

Savjet za prehranu Christian Jung/Adobe Stock

Jedite bobičasto voće!

Bogato je vitaminima, mineralima, elementima u tragovima i vlaknima. Njihove brojne sekundarne fitokemikalije jačaju naš imunosni sustav, smanjuju razinu kolesterola, suzbijaju upale i bore se protiv virusa i bakterija.

Maline sadrže minerale kao što su željezo, kalij, fosfor i magnezij koji su potrebni za stvaranje koštanog tkiva. Kupine također obiluju pektinom, vlaknom koje pomaže u regulaciji probave.

Crni ribiz također je bogat mineralima: željezom, kalcijem, i kalijem koji ne samo da jačaju srce i cirkulaciju, nego i imunosni sustav te potiču rast kostiju. Visok udio vitamina C i E u njima omogućuje bolju koncentraciju. Poput borovnica, pomažu tijelu stvarati krv.

Ogrozd sadrži mnogo vitamina C, kalija, kalcija, silicija i magnezija, koji nam daju sjajnu kosu i jake nokte. Visok udio vitamina C i folne kiseline čini jagode posebno dobrim dodacima prehrani trudnica i mladih majki. Posljednje, ali ne i manje važno, crno grožđe osobito je bogato antioksidansima koji sprječavaju arteriosklerozu.

Zdrava prehrana nikad nije bila toliko ukusna.

Slični artikli