Pamuk

Pamuk je najomiljenije prirodno vlakno, budući da se odlikuje izvanrednim svojstvima i otpornosti. Pamučni materijali se dobro boje i lagano se izbjeljuju. Struktura im nije elsatična, brzo se gužva i nemaju dobro zadržavanje topline. Međutim, niti jedan materijal nije tako otporan – te podnosi mnogo ciklusa centrifuge. S finim, čvrstim vlaknima od Ramie biljke pamuk može postati mekan te imati sjaj u mješovitoj strukturi tekstila.

Pranje: Miele Vam nudi posebne programe za pamuk i optimalnu njegu. Bijelo rublje podnosti pranje do 95 °C. Šareno rublje podnosi pranje do 60 °C uz sredstvo za pranje obojanog rublja. U pravilu vrijedi poštivati etiketu za njegu, sa uputama za njegu rublja.

Sušenje: U pravilu se pamuk može osušiti u sušilici. Stoga Miele nudi svoj program za sušenje pamuka. Ovisno o preradi tekstila, potrebno je voditi računa o uputama za njegu, inače postoji opasnost od sakupljanja.

Glačanje: Pamuk voli jako vruće (razina 3) i puno pare. Ovisno o tekstilu, preporučuje se glačanje odjevnog predmeta s lijeva na desno.