Podešena je previsoka temperatura.
Smanjite temperaturu za 10–20°C i produžite vrijeme pripreme.
Hrana je neravnomjerno zapečena na površini.
Smanjite temperaturu za 10–20°C i produžite vrijeme pripreme.
Koristite razinu koja je sukladno receptu ili tablici pripreme najprikladnija za namirnicu i način rada. Recepte možete pronaći u uputama za primjenu, u knjižici s receptima, u uputama za uporabu i montažu ili online na Miele internetskoj stranici.
Osobito peciva s osjetljivom površinom, kao što su kolači od kiselog vrhnja ili skute, neravnomjerno tamne zbog cirkulacije zraka s dodatnim vrućim zrakom. Koristite gornji/donji grijač.
Nemojte koristiti brzo zagriojavanje/Booster kod osjetljivog tijesta poput biskvita ili peciva, jer površina odozgo prebrzo potamni.
Iz prostor za pripremu izvadite sav nepotrebni pribor. Ako je dostupan, uklonite filtar za masnoću iz prostora za pripremu jer filtar za masnoću ometa put zraka. Filtar za masnoću koristite samo za pripremu s roštiljem i pečenje.
Provedite sljedeće korake tek nakon što se pećnica potpuno ohladi:
Provjerite jesu li vrata pravilno postavljena na okove vrata i je li zasun u ispravnom položaju. Također provjerite da li je brtva na vratima posvuda savršeno postavljena. Daljnje informacije možete pronaći u uputama za uporabu i montažu ili online na Miele internetskoj stranici.
Pećnica sa silikonskom brtvom: Brtva vrata može ispucati zbog ostataka masnoće. Zaprljanja najbolje je odmah očistiti toplom vodom, sredstvom za ručno pranje posuđa i čistom spužvastom krpom ili čistom, vlažnom krpom od mikrovlakana. Brtvu na kraju osušite mekom krpom.
Pećnice sa brtvom od staklenih vlakana: Ribanje i abrazija mogu izazvati oštećenja osjetljive brtve od staklenih vlakana. Nemojte čistiti brtvu od staklenih vlakana.
Ako je brtva na vratima lomljiva, poderana ili jako istrošena, obratite se Miele servisu.