Kašmir

Posebna vrsta vune je kašmir vuna. Prirodna vlakna se dobivaju jednom godišnje iz paperja kašmir koze. Godišnja svjetska proizvodnja iznosi 5000t/god. Kašmir je vrlo skup i osjetljiv tekstil. Stoga prilikom pranja zahtjeva posebnu njegu.

Pranje: Pleteni odjevni predmeti od kašmira mogu se pažljivo prati pri 30 °C s finim sredstvom za pranje. PH-vrijednost mora biti neutalno do kiselkasto, koje sprječava prekomjerno upijanje i zaplitanje vlakana. Tekstili od kašmira ne vole previše kupke, već preferiraju brzo pranje bez trljanja i gužvanja. Budući da ostaci sredstva za pranje mogu uništiti osjetljiva vlakna, važno je višekratno ispiraje s hladnom vodom.
Patentirani1) nježni bubanj u kombinaciji s Miele programom za ručno pranje (posban ritam pranja, optimalna razina vode, maks. broj okretaja centrifuge 1200 o/min) su izrazito nježni prema Vašem omiljenom odjevnom predmetu.

Sušenje: U sušenju Miele programa ‚Završna obrada vune‘ Vaša se vlakna ponovno uspravljaju i nakon sušenja Vaša omiljena vesta je mekana i mirišljava.

Poseban savjet: Tekuće sredstvo za pranje osjetljivog rublja WoolCare iz Miele CareCollection s komponentama za zaštitu vlakana od zaplitanje ima posebnu formulu za sjajne boje i nježnu njegu.