Sintetičke niti

(Nylon/Polyester/Polyamid/Polyacryl)
 Ova potpuno sintetička vlakna su vrlo elastična, otporna na pucanje i zapetljavanje. Ne sakupljaju se i brzo se suše, budući da na sebe preuzimaju malo tekućine. Uz navedeno, sintetički tekstili su posebno postojanog oblika i otporni na gužvanje.

Pranje: Zbog opasnosti od toplinskog fiksiranja nabora, materijali od polyestera i polyamida smiju se prati do najviše 60 °C u programu za jednostavno za održavanje i fino rublje. Većina Miele perilica raspolažu s posebnim programom za optimalnu njegu sintetike. Korištenjem omekšivača može se spriječiti da se sintetička vlakna elektrostatski nabiju i lijepe za kožu.

Sušenje: U Miele sušilici se izrazito nježno uz pomoć posebnog programa suši „sintetika“. Djelomično je dovoljno tekstile umotati u frotir i osušiti. Preostala vlaga nestaje pri odlaganju ili vješanju.

Glačanje: Vlakna najlona su sklona sakupljanju pri visokim temperaturama. Polister se ne gužva, tako da nema puno nabora. Ukoliko se ipak pri pranju ili sušenju pojavi nbor, on se lako da izravnati. Posebno izraženi nabori nestaju pri glačanju na razini temperature 1. Pri čemu će podloga otporna na prijanjanje dodatno štititi od zaglađenih sjajnih površina.