Kyle Connaughton

Izraziti trenutak

Iako je vrhunski kuhar s 3 Michelinove zvijezde, Kyle Connaughton je vrlo pristupačan. Voli vrtlarstvo, kuha zato što voli razveseliti druge i beskrajno je fasciniran japanskom kuhinjom. Razviti istinsku kreativnost za njega znači nikada se ne odmarati od vlastitog uspjeha.

  

Čime kuha

Inovativne funkcije

Kombinirana parna pećnica

Napredno kuhanje

Indukcijska ploča za kuhanje

Najpametnije kuhanje

Pećnica

„Život je prekratak kako biste ostali u svojoj ugodnoj zoni. Trebali biste si uvijek ponovo postaviti izazove.“

Kyle Connaughton, izvrsni vrhunski kuhar s 3 Michelin zvjezdice

Kao vlasnik i glavni kuhar restorana „Single Thread“ u okrugu Sonoma u Kaliforniji, Kyle se posvećuje svojim sastojcima – od njihovog izvora pa sve do prezentacije na tanjuru. Na svojoj farmi veličine 2 hektara, sadi povrće koje nakon žetve koristi svježe u svojoj kuhinji. Tako se posvećuje trenutku i pomoću svojih kreacija stvara vezu s mjestom i vremenom za svoje goste.

 

      

Kalifornija susreće Japan

„Pri posluživanju ili za precizni rad u kuhinji koristim samo štapiće, jer volim njihov prirodni ritam, njihov tok. Općenito koristim samo nekoliko vrlo kvalitetnih i vrlo funkcionalnih alata za kuhanje.“

Svoju ljubav prema japanskoj kulturi Kyle je otkrio već sa 9 godina, kada je svog oca redovito pratio na poslovnim putovanjima preko Tihog oceana na daleke otoke. Obojica su često jeli u japanskim restoranima u Los Angelesu i često putovali u Japan, kako bi bolje upoznali kulturu i kuhinju te zemlje. Nadahnut ovim iskustvima Kyle je započeo svoju karijeru u japanskim restoranima, pohađao je jednu od najpoznatijih japanskih kuharskih škola, te je svoju izobrazbu završio u Japanu, prije no što se u konačnici preselio u Hokkaido.

 

Susret chef kuhara i umjetnika

Kyle i Azuma

Njihova bliska povezanost s prirodom i japanskom kulturom samo su dva razloga zbog kojih su Kyle i umjetnik cvjećar Azuma Makoto odmah razumjeli jedno drugo. „Surađivati s drugim umjetnicima i umjetničkim obrtnicima za nas je kuhare toliko nadahnjujuće“, kaže Kyle. „Postoji toliko paralela između Azuminog cvjetnog i našeg kulinarskog svijeta.“

 

Decentna elegancija – Raditi s kombiniranom parnom pećnicom

Inspiriran kombiniranom parnom pećnicom odabrao je dva jednostavna sastojka i od toga je stvorio nešto izvanredno. Tako je Kyle objedinio najrazličitije vrste povrća i sa svjesnom spretnošću kombinirao ih sa savršenim komadom ribe. Genijalno jednostavno, ali vrlo posebno jelo.

Saznajte više o kombiniranoj parnoj pećnici

Inspiriran kombiniranom parnom pećnicom odabrao je dva jednostavna sastojka i od toga je stvorio nešto izvanredno. Tako je Kyle objedinio najrazličitije vrste povrća i sa svjesnom spretnošću kombinirao ih sa savršenim komadom ribe. Genijalno jednostavno, ali vrlo posebno jelo.

Umak od svilenog tofua, avokada i začinskog bilja stvara osnovicu koja međusobno kombinira različite vrste povrća i ribu. Kyle se usredotočuje na preciznu pripremu svakog sastojka te je na taj način siguran da su sve različite arome savršeno međusobno usklađene.

„Uvijek smo u potrazi za sljedećim velikim kreativnim novitetom – što je inovativno? Što možemo stvoriti, a da to još nitko nikada prije nije vidio?“

 

 

Zadržati trenutak – rad s indukcijskom pločom za kuhanje pune površine

„Ono što mi je na ovoj indukcijskoj ploči za kuhanje odlično jest, što se istovremeno može raditi toliko različitih stvari. Do sada nam tehnologija nije dopuštala da se krećemo s takvom elegancijom i takvim protokom u kuhinji – a upravo to tražimo mi kuhari“, pojašnjava Kyle. Rezultat je zadržavanje trenutka dana, ono najbolje što sezona nudi, podijeljeno na više manjih jela. Kreacija kod koje se osjeti svaka pojedina aroma te je svaki element precizno pripremljen i umjetnički prezentiran.“

 

Vi ste na redu

Priprema, pozor, kuhaj!

Pročitajte više

Helena Rizzo

Ova nevjerojatno talentirana chef kuharica iz Brazila jela povezuje sa svakim sastojkom s kojim se sretne.

Azuma Makoto

Svjetski poznat umjetnik cvijećem iz Japana nadahnuo je naša tri chefa da kreiraju neobično.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu je chef s Michelin zvjezdicom s jedinstvenim stilom kuhanja i neobičnom životnom pričom.

Otkrijte novi svijet kuhanja s Generacijom 7000 pećnica, indukcijskih ploča za kuhanje, aparata za kavu i još mnogo više.

Miele. Kvaliteta ispred svog vremena

Na vrh stranice